• +30.25410.70041

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, συνεδρίασε εκτάκτως στην Ξάνθη την 28 Μαρτίου 2020, μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιδότηση των δικηγόρων με το ποσό των 800 ευρώ,  αλλά και την γελοία και προσβλητική «τηλεκατάρτιση»  που προτείνεται απο την Κυβέρνηση προκειμένου να λάβουμε επιταγή ποσού 600 ευρώ στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γνωστής πανδημίας .

Όπως γνωρίζετε,  έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων, των υποθηκοφυλακείων και  των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας. Να σημειωθεί ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, ενώ επιβλήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των μετακινήσεων των πολιτών. Με τα δεδομένα αυτά  εκ των πραγματων έχει καταστεί αδύνατη η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ως εκ τούτου τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσής μας.

Δια της παρούσης λοιπόν ο Σύλλογος  σας ανακοινώνει ότι έχουμε λάβει τα εξής μέτρα ελάφρυνσης  των συναδελφων:

  • Απο κοινού με την Διοίκηση του ΛΕΑΔ Ξάνθης καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό ένα ικανό βοήθημα αφενός μεν στα μέλη του ΛΕΑΔΞ   (απο τα κεφάλαια του ΛΕΑΔΞ) αφετέρου δε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο, εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, να δοθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη (απο χρήματα του Ταμείου του Συλλόγου) ένα μικρό βοήθημα.
  • Εχουμε θέσει – για όσο θα ισχύει η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων – όλες τις εργαζόμενες σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σύλλογος θα καταβάλλει για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα μόνον το 50% των αποδοχών τους. Ειναι δε σφόδρα πιθανό,  όταν ανοίξουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΙ  και οι δευτερεύοντες ΚΑΔ, να ενταχθούν οι υπάλληλοι στην επιδότηση εργαζομένων των 800 ευρώ, οπότε θα απαλλαγούμε πλήρως απο την μισθοδοσία.
  • Για το ίδιο παραπάνω χρονικό διάστημα παγώνει η είσπραξη οφειλών των μελών προς το Σύλλογο και αντίστοιχα αναστέλλεται η υποχρέωση τακτοποίησης των οφειλών αυτών απέναντι στο Δικηγορικό Σύλλογο
  • Δεδομένου ότι έχουν πληρωθεί οι εισφορές των μελών προς το Σύλλογο για το Α’ εξάμηνο, αποφασίστηκε ομόφωνα η μη καταβολή εισφορών για το β’ εξάμηνο.

Είναι δεδομένο ότι στηρίζουμε στις δύσκολες τούτες τις στιγμές τις ενέργειες των Οργάνων μας, όπως  της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων , της Συντονιστικής Επιτροπής κλπ. Εννοείται ότι αρνούμαστε να δεχθούμε την απαξιωτική και προσβλητική τηλεκατάρτιση που μας προτείνει η κυβέρνηση ενώ συνεχίζουμε και απαιτούμε την άμεση ένταξη του κλάδου μας στη διαδικασία στήριξης με το ποσό των 800 ευρώ, την απόδοση στους συναδέλφους των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν από δικές μας εισφορές κλπ.

Ηδη με κοινή επιστολή  των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας του Εφετείου Θράκης   προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών, Ανάπτυξης,  Δικαιοσύνης, κοινοποιούμενη προς  την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τους Βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ εκφράσαμε την εντονότατη αντίδρασή μας για τις εξελίξεις ζητώντας να συμπεριλάβουν άμεσα και τον ΚΑΔ των Δικηγόρων στις κατηγορίες των επαγγελματιών, όχι μόνο που πλήττονται, αλλά και σ ´αυτούς που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ώστε να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΤΟ Δ.Σ.

Καλέστε μας
Χάρτης