ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΛΙΔΗ

ΈΧΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Η ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ;

ΈΧΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Η ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ;

στις 12 Σεπτεμβρίου, 2013, Δημοσιεύτηκε από ,

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα  είναι ιδιαίτερα αυξητική, αρκεί να σημειωθεί πως το 2012 περίπου 1,9 εκατομμύρια Έλληνες αγόρασαν on-line προϊόντα ή υπηρεσίες. Τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα αυξάνοντα συνεχώς. Δυστυχώς όμως,  ελάχιστοι  εκ των επιχειρηματιών γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο και τη νομοθεσία (κοινοτικές οδηγίες, εθνικές διατάξεις, απαιτούμενες άδειες,  κλπ) που διέπει  το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μη γνωρίζοντας λοιπόν τους νομικούς αλλά και πραγματικούς κινδύνους, οι περισσότεροι που επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο, επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνον σε δυο σημεία:

ι) στο εμπορικό σκέλος της επιχείρησής τους, ήτοι στην προσέλκυση πελατών και  στην ανταγωνιστικότητα (σαν να πρόκειται για ένα απλό φυσικό κατάστημα) και

ιι) στην καλαισθησία και λειτουργικότητα  του e-commerce site τους

με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να βρίσκεται νομικά παντελώς εκτεθειμένος. Πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για  τυπικές ελλείψεις  επιβάλλονται καθημερινά πλέον σε επιχειρήσεις και πέφτουν κυριολεκτικά σαν … κεραυνός εν αιθρία, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων η παράβαση οφείλεται στην άγνοια του ιδιοκτήτη / διαχειριστού του ηλεκτρονικού καταστήματος .

Εμείς, ως γραφείο διαθέτοντας την απαιτούμενη εμπειρία αλλά και τις εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα αυτόν,  μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε πλήρη νομική κάλυψη για τη διαδικτυακή σας επιχείρηση, εξασφαλίζοντας τη νομιμότητα της επιχειρηματικής σας δράσης  αλλά κυρίως την «ξενοιασιά σας» .

Κλείστε ραντεβού μας μέσω Facebook.  Η γενική ενημέρωση φίλων του Facebook είναι δωρεάν.

Καλέστε μας
Χάρτης